Met historische steden als Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Hoorn en Enkhuizen in de buurt is er altijd iets te doen.

Bezoek Alkmaar voor de eerste keer en u zult het nooit meer vergeten, want in deze prachtstad die op slechts 12 km van Bergen aan Zee ligt blijf je terugkeren.
Dwalend langs de Monumenten, grachten, winkels , musea en terrassen zult u verbaasd zijn over de schoonheid van het centrum.
Maar vergeet vooral ook niet de wereldberoemde kaasmarkt.

Wie kent Amsterdam nu niet. Laat u weer verrassen door de mooie grachten, gezellige markten en een overvloed aan verschillende culturen en dit alles op 50 km van Bergen aan Zee.

Haarlem heeft een gezellig historisch centrum, beroemde musea, winkels, restaurants maar ook verscholen hofjes uit vervlogen tijden tot de nieuwste winkels en hippe terassen.

De steden Hoorn en Enkhuizen liggen aan het water en waren zeer welvarend tijdens de Gouden Eeuw. Ze lagen op de perfecte locatie voor de handelsroutes van de Verenigde Oost-Indische Compagnie en bloeiden op tijdens de 17e eeuw.
Tegenwoordig leven de rijkdom en invloed van Hoorn en Enkhuizen voort in monumentale gebouwen, grootse architectuur en musea vol historische schatten.